Je bent hier:

Wat is het verschil tussen een psychic en een mediamiek consult?

Mediums voelen energie aan van anderen. Het verschil tussen de energie van iemand die nog leeft en iemand die overleden is is heel subtiel. Een medium kan beide aanvoelen. De energie aanvoelen of lezen van iemand die leeft, noemen we psychic. De energie lezen van iemand die is overgegaan naar de spirituele wereld, een overledene dus, noemen we mediamiek. Bij onze mediums kun je zowel terecht voor een psychic als voor een mediamiek consult, of een combinatie van beide. Op onze pagina ‘privé consult’ vind je hierover meer informatie.

Wat gebruikt het medium om contact te maken?

Helderzien

Helderziendheid in mediumschap betekent eigenlijk niets meer en niets minder dan dat het medium informatie doorkrijgt via beelden. Dat kan informatie zijn over de cliënt (psychic) maar ook informatie van een overledene (mediamiek). Sommige helderziende mediums zien die beelden objectief, de meeste zien deze beelden ‘van binnen’. Zoals iedereen beelden van binnen ziet als hij denkt aan zijn moeder of aan die leuke vakantie in Griekenland. Je ziet het voor je, ook al ben je er niet letterlijk.

Helder voelen

Veel mediums zijn heldervoelend. Zij voelen bijvoorbeeld letterlijk pijn in hun hartstreek als er iemand bij hen is die overleden is aan een hartaanval. Of voelen zich kortademig als iemand een longaandoening had. Maar het gevoel kan ook minder letterlijk zijn. Dan voelt het medium bijvoorbeeld dat iemand een zacht en lief karakter had, of juist erg uitbundig en vrolijk was. Het gaat dan meer om emoties.  

Helderruiken

Bij helderruiken ruikt het medium een geur die met de overledene te maken heeft, zoals bijvoorbeeld het parfum dat je oma altijd gebruikte of de geur van sigarettenrook als je opa rookte.

Helderweten

Ook helderweten komt voor in mentaal mediumschap. Bij helderweten komt een gedachte of bewering op bij een medium waarvan hij of zij zeker weet dat deze waar is. Dat kan van alles zijn. Ineens weet het medium dat iemand in Haarlem woonde, of dat een overledene zelfmoord heeft gepleegd. Vaak gaat dat weten heel snel gepaard met een beeld of een geluid waardoor het soms moeilijk is te onderscheiden of de informatie nu via helderziendheid, helderhorendheid of helderwetendheid binnenkomt. Uiteindelijk is dat ook niet belangrijk. Het belangrijkst is dat de informatie herkend wordt.

Helderhoren

Ditzelfde geldt voor helderhoren. Er zijn helderhorende mediums die namen, telefoonnummers of zelfs complete adressen van overledenen horen. Of een geluid van een vliegtuigmotor waarmee de overledene duidelijk wil maken dat hij tijdens zijn leven met vliegtuigen werkte.

Helderproeven

Bij helderproeven gaat het om de smaak. Het medium proeft innerlijk de appeltaart die je overleden vriendin altijd zo lekker kon maken. Of krijgt een bittere smaak in haar mond vanwege de medicijnen die je moeder aan het eind van haar leven moest slikken.